KODO Design

“Conventional car designers look to the worlds of fashion and style.

Beweging in stilstand

 

Ons stijlvolle, prikkelende KODO - Soul of Motion design is de belichaming van Jinba Ittai, de eenheid tussen boog schietende ruiter en paard. Daarom lijkt een Mazda in beweging, ook als deze stilstaat.

car
car

upquote Met modellen van klei creëren wij intuïtief een vorm die mensen raakt. downquote

Norio Terauchi

Fotogalerij Een unieke combinatie van schoonheid en techniek

KUNSTENAARS

Onze lakkunstenaars zijn pas tevreden als de kleur helemaal perfect is. Ze zoeken de grenzen op van de lak en creëren diepte en glans die het KODO design benadrukt.

Het lakpistool is het gereedschap.

Soul Red is een van de unieke kleuren van Mazda.

EEN UNIEKE LAKTECHNOLOGIE

 

Mazda ziet kleur als onderdeel van de auto, omdat deze het KODO design sterk kan aanzetten. Om het effect van het met de hand schilderen te bereiken, bestaat de structuur van de lak uit drie lagen. Een laag met de kleur in zijn puurste vorm, een reflecterende laag en een doorzichtige toplaag. In de reflecterende laag zitten kleine deeltjes metallic die plat liggen met precies even veel ruimte tussen alle deeltjes, waar dit bij andere autolak in één laag verspreid zit door de lak. Dit zorgt voor een effect alsof de auto met de hand beschilderd is, met veel schittering en contrast.

DESIGN GERICHT OP DE BESTUURDER

Mazda. DRIVE TOGETHER

MOOI ÉN COMFORTABEL

 

De focus op de bestuurder gaat verder dan alleen de manier waarop je in de auto zit. Wij kijken naar de relatie en eenheid van auto en bestuurder en daarom bestuderen we bij ontwikkeling het menselijk gedrag in de auto. Er wordt samengewerkt tussen technici en designers, zodat een Mazda niet alleen functioneel klopt, maar er ook op z'n best uitziet. De focus ligt daarbij op de bestuurder: alles om hem of haar heen is zo ontworpen dat het de ultieme rijervaring als gevolg heeft.

AWARDS

PRIJZEN VOOR PRESTATIES EN INNOVATIEF DESIGN 

 

Wij kunnen je alles vertellen over onze designkeuzes, maar de meer dan 350 awards die we in ontvangst hebben mogen nemen spreken voor zich. Zo heeft het design van Mazda onder andere Red Dot Design awards opgeleverd en is de concept car RX-VISION uitgeroepen tot mooiste conceptcar.

 

Belangrijke awards:

Red Dot Design Award - design: Mazda3, Mazda6Mazda CX-3, Mazda MX-5

World Car Design of the Year: Mazda MX-5

Most Beautiful Concept Car of the Year: RX-Vision

Het weergegeven model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.