Drive Together

MENS EN MACHINE IN PERFECTE HARMONIE

In een Mazda rijd je nooit alleen. Mens en machine als één. Een gevoel van eenheid dat we Jinba Ittai noemen.

Om dit gevoel van eenheid te bereiken, moet alles perfect in balans zijn. Van de positie van de bedieningselementen tot de afstelling van het onderstel. Elk detail moet het gevoel van eenheid vergroten en bijdragen aan het ultieme rijplezier. 

WAT IS JINBA ITTAI?

Jinba Ittai betekent letterlijk de eenheid tussen een boog schietende ruiter en zijn paard en staat aan de basis van alles wat wij doen. Dat begint vanuit de bestuurdersstoel.

WAT IS JINBA ITTAI?

Jinba Ittai betekent letterlijk de eenheid tussen een boog schietende ruiter en zijn paard en staat aan de basis van alles wat wij doen. Dat begint vanuit de bestuurdersstoel. Je voelt het als je plaatsneemt. Het stuurwiel, de bediening van navigatie en communicatie, en de pedalen zijn optimaal gepositioneerd. Dat creeërt eenheid tussen jou en de auto.

DE BESTUURDER ALS UITGANGSPUNT

Om het gevoel van eenheid te creëren, ontwerpen we alles met de bestuurder als uitgangspunt. Dat begint vanuit de bestuurdersstoel. Je voelt het als je plaatsneemt. Het stuurwiel, de HMI Commander en de pedalen zijn optimaal gepositioneerd. Alles voor de perfecte balans tussen jou en je auto.

KODO DESIGN

Wij laten ons inspireren door dynamiek, om zo auto's te creëren die zelfs als ze stilstaan in beweging lijken. We wegen nauwkeurig af wat we toevoegen, maar vooral wat we weg kunnen laten. Om zo de ultieme vorm te verwezenlijken.

SKYACTIV TECHNOLOGY

Voor ons mag een efficient brandstofverbruik niet ten koste gaan van jouw ultieme rijervaring. Daarom hebben we er bij de ontwikkeling van SKYACTIV Technology voor gezorgd dat de balans tussen krachtig en zuinig behouden is. Hiervoor hebben we elk onderdeel van de auto opnieuw bekeken. Ontdek hoe we met SKYACTIV Technology bijvoorbeeld de hoogste compressieverhouding ter wereld hebben gerealiseerd.

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Managing Executive Officer – MAZDA Japan

“EEN FANTASTISCHE AUTO KUN JE ALLEEN MAKEN ALS JE DE RELATIE TUSSEN AUTO EN BESTUURDER BEGRIJPT."

Functies binnen Mazda:

Manager, Europese onderzoeksafdeling

General Manager, Chassis Ontwikkelingsafdeling

General Manager, Platform & Program Management Division

Managing Executive Officer, belast met ontwikkeling van auto’s

Het weergegeven model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.