SKYACTIV technology

i-ACTIVSENSE

Zorgeloos onderweg met i-ACTIVSENSE

 

Stelt u zich voor dat u uw auto instapt met optimale zekerheid voor iedereen. Dankzij onze pro-actieve veiligheidssystemen, i-ACTIVSENSE, is dit mogelijk. Deze systemen werken samen om zowel de rit van de bestuurder als de passagiers veiliger te maken. U stapt met een gerust hart de auto in, omdat de veiligheidssystemen gevaar signaleren en u op de hoogte brengen. Zo wordt u ervoor behoed dat u te dicht op uw voorligger rijdt. Of wordt er voorkomen dat u uw tegenliggers verblindt met uw koplampen. In welke situatie u zich ook bevindt, dankzij i-ACTIVSENSE zijn zowel bestuurder als passagiers zorgeloos onderweg. 

Smart City Brake Support Houdt uw auto onder controle

SCBS

Smart City Brake Support remt af in gevaarlijke situaties.

Als u zich vaak in het stadsverkeer of in de file bevindt, begrijpt u dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Smart City Brake Support helpt u, tussen de 4 en 30 km per uur, de auto beter onder controle te houden en remt af wanneer het nodig is. Smart City Brake Support reageert zowel op het verkeer voor u als achter u.

 

Daarnaast bieden sommige modellen ook Smart City Break Support aan als u achteruit rijdt. Dreigt er een auto te dicht bij uw auto te komen? Dan wordt u gewaarschuwd. Bekijk de video

Blind Spot Monitoring Merkt andere bestuurders op, zowel voor als achter u

Blijf op uw hoede dankzij Blind Spot Monitoring.

Bevindt een auto zich net in uw blinde hoek, wanneer u plant van baan te wisselen? Door het Blind Spot Monitoring systeem wordt u gewaarschuwd door middel van een geluidssignaal en een een lichtsignaal in uw spiegel. Zo blijft u op uw hoede. Bekijk hier hoe dit in zijn werking gaat.

Blind Spot Monitoring (achteruit) Veilig uw parkeerplaats uitrijden

BSM

Blijf waakzaam dankzij Blind Spot Monitoring, ook als u achteruit rijdt.

Blind spot monitoring kan ook zien of u veilig uit uw parkeerplaats kunt rijden. De sensoren merken het op, als u achteruit rijdt en er komt een auto aan. Zo blijft u op de hoogte van de situatie, ook als uw zicht slecht is.

Adaptieve bochtenverlichting Zorgt voor constant zicht

ALV

Stuur met zekerheid de bocht in en behoud uw zicht.

Tast niet meer in het duister als u een bocht instuurt. Met de adaptieve bochtenverlichting passen uw koplampen zich namelijk aan aan de weg, zodat u de hele bocht overziet tijdens het rijden. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en blijft u zicht constant. Bekijk ook de video.

Driver Attention Alert Merkt veranderingen op in uw rijgedrag

Raakt u vermoeid? Driver Attention Alert merkt dit op en reageert.

Raakt u vermoeid? Driver Attention Alert merkt dit op en reageert.

Driver Attention Alert is ontworpen om veranderingen in uw rijgedrag, door bijvoorbeeld vermoeidheid, op te merken en u daarop te attenderen. Als u vermoeid raakt verschijnt er een waarschuwingspictogram in uw gezichtsveld die aanbeveelt pauze te nemen. 

Lane Departure Warning en Lane Keep Assist Waarschuwt en stuurt bij waar nodig

Met Lane Keep Assist ingeschakeld blijft u op uw hoede

Met Lane Keep Assist ingeschakeld blijft u op uw hoede.

Als u per ongeluk uitwijkt naar een andere baan terwijl dit niet de bedoeling is, zorgt Lane Departure Warning ervoor dat er een waarschuwingstoon te horen is en stuurt Lane Keep Assist bij waar nodig. De systemen werken bij een snelheid vanaf 65 km/u. Bekijk hier hoe dit werkt.

High Beam Control Veiliger en comfortabeler rijden

HBC

Uw koplampen passen zich aan aan elke situatie

De LED-koplampen merken veranderingen op in de omgeving en passen zich daarop aan, zodat uw zicht op de weg altijd optimaal blijft. Zo detecteert het systeem de koplampen van tegenliggers en achterlichten van voorliggers zodat andere bestuurders niet verblind worden. Is de weg vrij? Dan schakelt het systeem automatisch over op grootlicht. Het systeem reageert op de snelheid waarmee u rijdt en verhoogt de lichtbundel bij hogere snelheden. Zo merkt u verkeersborden en obstakels beter op. Ten slotte vergroot de extra brede dimlichtbundel het verlichte gebied aan weerszijden van de auto, waardoor voetgangers, fietsers en obstakels gemakkelijker worden opgemerkt. 

Radar Cruise Control Bewaart afstand tot het verkeer vóór u

RCC

Het systeem detecteert bestuurders voor u en past daarop uw snelheid aan.

Rijdt u langere afstanden op de snelweg? Radar Cruise Control is net als Cruise Control een systeem dat u helpt meer ontspannen te rijden. Haal uw voet van het gaspedaal en ervaar hoe de ingeschakelde Radar Cruise Control uw auto onder controle houdt. Remt uw voorganger? Ook dan reageert het systeem en rijdt u op een vaste afstand verder, zonder dat u daarvoor zelf hoeft te remmen. 

 

Ook is op sommige modellen Smart Brake System en Forward Obstruction Warning beschikbaar. Het Forward Obstruction Warning systeem detecteert, door middel van het radarsysteem, uw voorgangers of obstakels op de weg en waarschuwt met een geluidssignaal en visuele waarschuwing wanneer deze te dichtbij komen. Wordt er een hoog risico op een aanrijding gesignaleerd? Dan remt het Smart Brake System alvast af en als u niet reageert komt de auto tot stilstand. 

Distance Recognition Support System Helpt u een veilige afstand te bewaren

Een extra paar ogen voor nog meer bescherming van uzelf en uw inzittenden.

Het Distance Recognition Support System (DRSS) helpt u om een veilige afstand te bewaren tussen uw auto en het voertuig voor u, door u bewust te maken van deze afstand.

Deze geavanceerde veiligheidsvoorziening maakt tussen 30–200km/h gebruik van radartechnologie om de ruimte vóór u in de gaten te houden. Die afstand wordt dan duidelijk weergegeven op uw Active Driving Display, met stappen die de tijd weergeven die het uw auto kost om het voertuig vóór u te naderen. Als u het voertuig vóór u te dicht nadert, waarschuwt het DRSS door lichtjes te laten knipperen op het Active Driving Display.