MZD Connect

MZD Connect

Auto en bestuurder zijn één.

 

Rijden in een Mazda is als het berijden van een paard: hoe beter de band tussen bestuurder en voertuig, hoe groter het rijgenot. Deze band ontstaat als de bestuurder de auto kan besturen en bedienen zonder dat hij wordt afgeleid. Zo moet hij bijvoorbeeld de communicatie- en navigatie-instellingen kunnen aanpassen zonder dat zijn aandacht voor de weg verslapt. Op deze manier kan hij veilig en met plezier rijden en blijft hij in contact met de wereld om hem heen.

 

Bij Mazda zijn wij van mening dat technologie de bestuurder niet mag afleiden, maar van toegevoegde waarde moet zijn voor de rijbeleving.

Ieder zijn eigen zone.

Een luxe nieuw interieur

De bestuurder is het middelpunt

Alle informatie in één oogopslag

Als fervente autorijders weten wij hoe belangrijk het is om alle bedieningselementen binnen handbereik te hebben. Maar ook passagiers hebben zo hun eigen wensen. Daarom hebben we de cabine van de nieuwe Mazda3 opgedeeld in twee zones. In de zone voor de bestuurder is alles gericht op een veilige, plezierige en zorgeloze rijbeleving. De andere zone is gericht op het bieden van comfort en ruimte zodat de passagiers zich tijdens het rijden kunnen ontspannen.

Veiligheid boven alles.

Het head up display en het nieuwe instrumentenpaneel

In elke situatie kunt u in één oogopslag zien wat er aan de hand is. Het nieuwe Active Driving Display van Mazda geeft de bestuurder realtime informatie zoals rijsnelheid, navigatie-aanwijzingen en de status van de i-ACTIVSENSE actieve veiligheidssystemen, waaronder waarschuwingen. De informatie wordt weergegeven op een duidelijk leesbaar display op het dashboard. Dit display is op ooghoogte van de bestuurder geplaatst om oogbewegingen tot een minimum te beperken.

Videogalerij. Bekijk het introductiefilmpje van de nieuwe Mazda3.

Blijf op de hoogte.

7-inch display

Ergonomische bedieningselementen

Stijlvolle functionaliteit

Navigatie-, communicatie- en entertainmentinformatie wordt weergegeven op het nieuwe 7-inch display dat via het touchscreen, via spraakbesturing of via de Human Machine Interface (HMI) Commander kan worden bediend. De positie van het display beperkt concentratieverlies en vergroot de zichtbaarheid en het gebruiksgemak. Zo blijven u en uw inzittenden in contact met de weg, uw omgeving en de wereld om u heen.

Alles onder controle.

HMI Commander met touchscreen

De nieuwe Mazda3 heeft een HMI Commander in de middenconsole waarmee infotainment-functies blind kunnen worden bediend. De commander is zo geplaatst dat de hand van de bestuurder de draaiknop moeiteloos weet te vinden.

De bediening van de commander is eenvoudig en comfortabel, zonder dat de bestuurder wordt afgeleid. En via intelligente spraakbesturing is het zoeken van radiostations en telefooncontacten en het inzoomen op kaarten gemakkelijker en veiliger dan ooit.