Nieuws 06-08-18 | 2821 keer gezien

Mooie comeback Marcel Dekker in Conrad MaX5 Cup tijdens SRW op Circuit Zandvoort

Mazda MX-5 NA Race op Zandvoort met de Mazda MX-5

Tijdens het Super Race Weekend op Circuit Zandvoort keerde Marcel Dekker weer even terug in de Conrad Mazda MaX5 Cup. De oud-kampioen van 2015 won de tweede race en eindigde de dag als tweede overall. Leider in de tussenstand van het kampioenschap, Andras Király, won de eerste race en vergrootte zijn voorsprong op naaste concurrent Tomas de Backer met vijf punten.

De snelste ronde gerekend over beide races kwam op naam van Marcel Dekker met een tijd van 2:07.377 in de derde ronde van de eerste race.

Király vergrootte zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap (zonder aftrek van de slechtste resultaten) met vijf punten naar 864 punten. De Backer volgt nu met 857. Kreijne blijft derde met 835, gevolgd door Kramer met 820, Lemmens met 762 en Turcu met 750 punten.

In het teamkampioenschap verspeelde het leidende Racing for Zandvoort zijn eerste positie door twee slechte resultaten in de races met respectievelijk de laatste (33e) en 23e plek aan IL Motorsport Racing 2, dat dankzij twee keer een tiende plaats van de Brit Chris Woodger opschoof naar plek 1.