KODO Design

“Conventional car designers look to the worlds of fashion and style.

Beweging in stilstand

 

Het ontwerpen van auto's benaderen we als een pure kunstvorm. Onze vakmannen zorgen ervoor dat hun ziel doorklinkt in het design van de auto. Die verbondenheid met ons ontwerp is de belichaming van Jinba Ittai, de eenheid tussen paard en ruiter. Daarom voel je een connectie die je alleen in een Mazda kunt ervaren en lijkt een Mazda altijd in beweging. Ook als hij stilstaat. 

car
car

upquote Een Mazda wordt met de hand ontworpen om emoties los te maken downquote

KUNSTENAARS

Onze lakkunstenaars zijn pas tevreden als de kleur helemaal perfect is. Ze zoeken de grenzen op van de lak en creëren diepte en glans die het KODO design benadrukt.

Het lakpistool is het gereedschap.

Soul Red is een van de unieke kleuren van Mazda.

EEN UNIEKE LAKTECHNOLOGIE

 

Mazda ziet kleur als onderdeel van de auto, omdat deze het KODO design sterk kan aanzetten. Om het effect van het met de hand schilderen te bereiken, bestaat de structuur van de lak uit drie lagen. Een laag met de kleur in zijn puurste vorm, een reflecterende laag en een doorzichtige toplaag. In de reflecterende laag zitten kleine deeltjes metallic die plat liggen met precies even veel ruimte tussen alle deeltjes, waar dit bij andere autolak in één laag verspreid zit door de lak. Dit zorgt voor een effect alsof de auto met de hand beschilderd is, met veel schittering en contrast.

Soul Red Crystal Metallic

Kleur en vorm kunnen elkaar versterken. Sterker nog, voor ons zijn ze niet los te zien van elkaar. Om het ultieme effect te creëren hebben we bij de ontwikkeling van Soul Red Crystal gekeken naar diepte, vorm en licht om zo uiteindelijk tot de juiste balans te komen. Het resultaat is een lak die de kleur laat zien zoals hij bedoelt is. Onder welke omstandigheden dan ook.

KODO DESIGN UITGELEGD DOOR JO STENUIT

Kodo design Mazda, Mazda designer

KODO DESIGN

 

Welke keuzes worden er precies gemaakt bij het ontwerpen van een nieuw model? En hoe komen de Vision Coupe en RX Vision aan hun schoonheid? Jo Stenuit, verantwoordelijk voor interieurdesign en brand style, geeft een inkijkje in de wereld van het KODO design en een voorproefje van de toekomst van het design van Mazda. Bekijk hier de video.

CONCEPT CARS

EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST

 

Van de Shinari tot aan de RX Vision: de concept cars van Mazda worden ontworpen om zo de grenzen van design en technologie uit te dagen. Maar dat betekent niet dat het allemaal toekomstmuziek is. Zo zijn de gelijkenissen tussen de Minagi en de Mazda CX-5 bijvoorbeeld erg groot. En ook de Mazda2 bleek een doorvertaling van de Hazumi. 

 

Bekijk hier verschillende concept cars van Mazda.

DESIGN GERICHT OP DE BESTUURDER

Mazda. DRIVE TOGETHER

MOOI ÉN COMFORTABEL

 

De focus op de bestuurder gaat verder dan alleen de manier waarop je in de auto zit. Wij kijken naar de relatie en eenheid van auto en bestuurder en daarom bestuderen we bij ontwikkeling het menselijk gedrag in de auto. Er wordt samengewerkt tussen technici en designers, zodat een Mazda niet alleen functioneel klopt, maar er ook op z'n best uitziet. De focus ligt daarbij op de bestuurder: alles om hem of haar heen is zo ontworpen dat het de ultieme rijervaring als gevolg heeft.

AWARDS

PRIJZEN VOOR PRESTATIES EN INNOVATIEF DESIGN 

 

Wij kunnen je alles vertellen over onze designkeuzes, maar de meer dan 350 awards die we in ontvangst hebben mogen nemen spreken voor zich. Zo heeft het design van Mazda onder andere Red Dot Design awards opgeleverd en is de concept car RX-VISION uitgeroepen tot mooiste conceptcar.

 

Belangrijke awards:

Red Dot Design Award - design: Mazda3, Mazda6Mazda CX-3, Mazda MX-5

World Car Design of the Year: Mazda MX-5

Most Beautiful Concept Car of the Year: RX-Vision

Fotogalerij Een unieke combinatie van schoonheid en techniek

DRIVE TOGETHER

Ontdek de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek de modellen, zoek een dealer in de buurt of maak vandaag nog een afspraak voor een proefrit.

De eenheid van auto en bestuurder

Drive Together

De eenheid van auto en bestuurder

Ontdek meer

Technologie

Maximale prestaties, zonder concessies. Dat is SKYACTIV Technology.

Ontdek meer
Stel uw Mazda samen

Configurator

Stel uw Mazda samen

Ontdek meer
Sensationele stijl en prestaties

Mazda CX-5

Sensationele stijl en prestaties

Meer ontdekken

De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.

Het weergegeven model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.