Mazda3

Gerrit the van: in een Mazdabusje door Europa

augustus 10, 2018
11576 keer gezien
seats

Wat is er mooier dan rond te reizen in alle vrijheid en zonder concreet plan? Lees hier het verhaal van Kristel en Marije, die een Mazda E2200 (ookwel bekend als Mazda Bongo) opknapten en op reis gingen. Met het opknappen van het busje werden de plannen uitgebreid: niet drie maanden rondreizen, maar voor onbepaalde tijd. En er kwam ook een derde reiziger bij: Buur de border collie.

Opknappen

Het opknappen van Gerrit (het Mazda busje) was een groot project waarbij zowel aan het uiterlijk als de techniek veel gebeurd is. De hele winter werd er hard doorgewerkt om van Gerrit een echt reisbusje te maken en daarmee ook het huis van Kristel, Marije en Buur.

De reis begint!

Begin juni was het dan zover. Vanuit Utrecht ging de reis via Antwerpen naar Parijs. Vervolgens hebben Kristel en Marije de oorsponkelijke ‘Route National Nr. 7 (ookwel de Route Du Soleil)’ afgelegd tot aan Avignon. Daarna hebben ze de weg vervolgd via Moimoiron, boven de pyreneen langs naar Biarritz voor een heus surfavontuur. Vanuit Biarritz volgden ze de noordkust van Spanje om uiteindelijk onder Porto in Portugal uit te komen. Bekijk hier de afgelegde route:

Portugal

De plannen in Portugal zijn om af te dalen naar Lissabon, uiteraard via verschillende dorpjes en steden. Als het daar leuk is blijven Kristel en Marije een langere tijd om Portugese lessen te volgen en vrijwilligerswerk te gaan doen. De avonturen van Kristel, Marije, Buur en natuurlijk Gerrit volgen? Bekijk snel hun instagram. 

Blijf op de hoogte