i-ACTIVSENSE

Zorgeloos onderweg met i-ACTIVSENSE.

 

Zorgeloos en vol vertrouwen genieten van de rit: onze veiligheidssystemen onder de naam i-ACTIVSENSE werken samen je rit veiliger te maken. Ze werken pro-actief zodat je zelf geen actie hoeft te ondernemen. Zie het als een engel die op je schouder meerijdt, zodat jij je kunt focussen op rijplezier. 

NOODREMSYSTEEM MET VERKEERSBORDHERKENNING

Smart City Brake Support is het noodremsysteem die afremt als daar aanleiding voor is. Door middel van sensoren bewaakt het systeem constant de situatie rondom je. Ook voetgangers, verkeersborden en het verkeer achter je worden in de gaten gehouden.


Mocht er gevaar dreigen dan remt het systeem automatisch, tussen snelheden van 4 tot 30 kilometer per uur. 

INSTELBARE LED-KOPLAMPEN MET SNELWEGMODUS

De instelbare LED-koplampen (ALH) van Mazda zorgen voor het perfecte zicht in het donker. ALH heeft drie functies, waardoor u en de rest van de inzittenden veilig en zorgeloos kunnen genieten van de rit. Het niet verblindende grootlicht bewaakt de afstand tot voor- en tegenliggers en kan delen van de LED-lampen uitschakelen. Het dimlicht met groot bereik zorgt ervoor dat de LED-lampen aan weerskanten van de weg een groter gebied verlichten bij oversteken en afslaan. De snelwegmodus verbetert bij hoge rijsnelheid het zicht over een lange afstand door de optische as van de koplamp omhoog te brengen.

DRIVER ATTENTION ALERT DAA

Driver Attention Alert is ontworpen om veranderingen in je rijgedrag, door bijvoorbeeld vermoeidheid, op te merken en het je te laten weten. Als je vermoeid raakt verschijnt er een waarschuwingspictogram die aanbeveelt pauze te nemen. 

LANE KEEP ASSIST EN LANE DEPARTURE WARNING

De rijbaanassistent houdt voor je in de gaten of je binnen de rijstrook blijft, aan beide kanten. Mocht je de rijstrook verlaten, dan wordt je gewaarschuwd, tenzij je dit hebt aangegeven met je richtingaanwijzer. Als het nodig is stuurt het systeem zelf bij, zodat je binnen de rijstrook blijft.

ADVANCED BLIND SPOT MONITORING (ABSM) MET REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA)

De dode hoek en achterzijde van je Mazda worden in de gaten gehouden door middel van dode hoeksdetectie. De systemen Blind Spot Monitoring en Rear Cross Traffic Alert zorgen ervoor dat je beter inzicht hebt in wat er om je heen gebeurt.

 

Bij de dodehoeksdetectie krijg je een teken in je buitenspiegel te zien als er een bestuurder in je dode hoek rijdt. Rear cross traffic alert geeft een waarschuwingstoon als je achteruit een parkeervak verlaat en er verkeer nadert.

HILL LAUNCH ASSIST HLA

Hill Launch Assist (HLA) van Mazda wordt automatisch ingeschakeld wanneer u stopt op een helling, zodat je veilig en moeiteloos kunt wegrijden. Wanneer je wegrijdt op een helling houdt deze functie de automatische rem ingeschakeld zodat de auto niet achteruit rolt. Om soepel op te trekken op een helling wordt de automatische rem onmiddellijk uitgeschakeld zodra je het gaspedaal intrapt.

MAZDA RADAR CRUISE CONTROL MRCC

Met Mazda Radar Cruise Control (MRCC) kun je de rijsnelheid instellen, zonder het gaspedaal te gebruiken. Het systeem maakt gebruik van een radarsensor in de grille die de afstand tot voorliggers bewaakt en de snelheid aanpast om veilig afstand te houden. MRCC maakt lange afstanden minder vermoeiend zodat je blijft genieten van het rijden.

DRIVE TOGETHER

Ontdek de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek de modellen, zoek een dealer in de buurt of maak vandaag nog een afspraak voor een proefrit.

De eenheid van auto en bestuurder

Drive Together

De eenheid van auto en bestuurder

Ontdek meer

Design

Puur rijplezier

Ontdek meer
Stel uw Mazda samen

Configurator

Stel uw Mazda samen

Ontdek meer
Maak de bestuurder in u wakker

Mazda MX-5 RF

Maak de bestuurder in u wakker

Ontdek meer

De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.

 De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.