Elk radertje draait voor complete harmonie 

 

Bij Mazda zijn we altijd bezig onze auto's nog beter te maken, met de harmonie tussen bestuurder en auto én betere prestaties op elk vlak als uitgangspunt. We stoppen niet bij goed, maar kijken soms zelfs via een omweg waar er verbetering mogelijk is. SKYACTIV Technology is de technologie die het resultaat is van deze zoektocht naar een betere rijervaring, die tegelijkertijd efficiënt is.

 

Maar SKYACTIV Technology gaat verder dan alleen de motor. Carrosserie, slimme technologie, aandrijving en het platform van de auto zijn net zo belangrijk voor de totale ervaring. Hoe dat precies zit, lees je op deze pagina.

 

De rijervaring wordt compleet door het partnerschap van SKYACTIV Technology met ons MZD Connect-systeem voor communicatie en navigatie en de innovatieve veiligheid van i-ACTIVSENSE dat als een engel op je schouder waakt voor jou en je passagiers.

Motoren

Bij de ontwikkeling van de SKYACTIV motoren zijn we teruggegaan naar de tekentafel. Niet om het anders te doen, maar om de beste oplossing te vinden met bestaande en nieuwe technieken. Zo kwamen onze SKYACTIV-G, SKYACTIV-D en zeer recent SKYACTIV-X motoren tot stand.

  • SKYACTIV motor

   SKYACTIV-G

   De benzinemotor met de hoogste compressieverhouding ter wereld. Juist dit zorgt voor een motor die zeer efficiënt gebruik maakt van brandstof, maar tegelijkertijd de power geeft die je nodig hebt voor die heerlijk rijervaring.  

   SKYACTIV-G

  • SKYACTIV-D

   SKYACTIV-D

   Ook voor de dieselmotor heeft Mazda het voor elkaar gekregen om de compressie te optimaliseren. Dit zorgt voor een directe respons en maakt de motor zuiniger en dus schoner. Daarnaast is onze dieselmotor veel stiller dan je zou verwachten. Je hoort enkel het motorgeluid dat je wilt horen, geen bijgeluiden.

   SKYACTIV-D

  • SKYACTIV-X

   SKYACTIV-X

   De ontwikkelingen rondom SKYACTIV Technology staan niet stil. In augustus 2017 kondigden wij SKYACTIV-X aan: de toekomst van de verbrandingsmotor. De SKYACTIV-X motor bevat namelijk compressieontsteking die zorgt voor een ongekende motorrespons. Deze technologie zorgt ervoor dat je ook in een benzinemotor de efficientie van een dieselmotor terugvindt. Lees snel meer over SKYACTIV-X.

   SKYACTIV-X

  Schakelt op elke situatie

  De transmissie van onze auto’s is niet alleen belangrijk voor een efficiënt brandstofverbruik, maar is ook zeer belangrijk voor de rijprestaties. Bij Mazda zijn we altijd op zoek naar de eenheid tussen auto en bestuurder en daarom is een goede controle en responsieve transmissie belangrijk. Ook als je kiest voor een automaat.

  KODO

  SKYACTIV-DRIVE

  De SKYACTIV-Drive automatische transmissie biedt de voordelen van een automaat, terwijl je profiteert van een direct respons. Alsof een coureur je auto bestuurt. Uiteraard gaat dit niet ten koste van het brandstofverbruik.

  SKYACTIV-MT

  Jinba Ittai – de eenheid tussen auto en bestuurder – moet in al onze modellen te voelen zijn. Nergens is dit zo direct als in de Mazda MX-5. De lichte handbak van Mazda combineert een gunstig brandstofverbruik met het pure plezier dat je krijgt van rijden in een Mazda. Je bent in totale controle en het schakelen gaat daardoor heel vloeiend en natuurlijk.

  Het begint bij de basis

  Een belangrijk onderdeel van onze SKYACTIV Technology is het terugbrengen van gewicht om zo te zorgen voor een betere rijervaring. Door dit grondig te onderzoeken zijn we erin geslaagd onze modellen zo’n 100 kilo lichter te maken dan zonder deze aanpassingen. Naast de gewichtsstrategie wordt er ook nog meer gelet op het mensgerichte concept, waarbij zaken als banden, wielophanging, carrosserie en stoelen werden geoptimaliseerd voor de ervaring van de bestuurder.

  Chassis

  Talloze optimalisaties aan het chassis zorgen voor een gevoel van eenheid met je Mazda. Zo is het chassis van een Mazda erg stevig maar ook licht en wendbaar. Het effect? Een auto die goed in balans is. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is iets dat we tot in de puntjes hebben geperfectioneerd. Je moet het ervaren om het te kunnen voelen.

  Carrosserie

  Door hoogsterkte staal te gebruiken is de SKYACTIV-BODY carosserie van onze modellen zowel sterk als licht. Die gewichtsreductie draagt bij aan een betere rijervaring – zonder dat je Mazda daardoor kwetsbaar wordt.

  Technologie  Naast de motoren, transmissies en het platform van een Mazda, werken technologie en aandrijving samen om jouw rijervaring nog beter te maken. 

  G-Vectoring Control

  De recente ontwikkeling G-Vectoring Control is een technologie die ervoor zorgt dat jij als bestuurder in totale controle bent. Door met minieme ingrepen te reageren op jouw stuurgedrag haalt het het beste uit jou als bestuurder. Zeker bij omstandigheden als een nat wegdek of een scherpe bocht zorgt dit systeem ervoor dat je totaal in controle blijft.

  placeholder960x470
  placeholder166x82

  G-Vectoring Control

  Een rijervaring die je alleen beleeft in een Mazda

  placeholder166x82

  Slimme vierwielaandrijving

  De ingenieuze vierwielaandrijving van Mazda

  placeholder166x82

  i-STOP

  Een slimme technologie die brandstof bespaart door de motor uit te schakelen als de auto stilstaat.

  placeholder166x82

  i-ELOOP

  Het terugwinnen en hergebruiken van energie voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

  Mazda G-Vectoring Control

  Uitgaande van het principe van Jinba Ittai, waarbij paard en ruiter één zijn, willen wij dat ook bestuurders zich één voelen met hun auto. Dankzij G-Vectoring Control hebben wij deze ambitie kunnen waarmaken. Ontdek de wetenschap achter ons unieke concept van intuïtief rijden.

  car
  car

  upquote Mens en machine in perfecte harmonie downquote

  Hoe voelt G-Vectoring Control?

  Hoe G-Vectoring Control in de praktijk werkt? In deze video zie je hoe het is om te rijden in de Mazda CX-5 met G-Vectoring Control. Bekijk snel de video en ervaar de voordelen van G-Vectoring Control.

  Ervaar het zelf!

  Je kunt lezen over onze indrukwekkende technologie, maar het allerbeste ervaar je een Mazda in een Mazda. Bezoek een van onze dealers of boek direct een proefrit.


  De eenheid van auto en bestuurder

  Drive Together

  De eenheid van auto en bestuurder

  Ontdek meer

  Design

  Puur rijplezier

  Ontdek meer
  Stel uw Mazda samen

  Configurator

  Stel uw Mazda samen

  Ontdek meer
  Maak de bestuurder in u wakker

  Mazda MX-5 RF

  Maak de bestuurder in u wakker

  Ontdek meer

  Het weergegeven model kan afwijken van de Nederlandse specificaties. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.