Technologie

 

Krachtige en zuinige motoren

 

Voor ons mag een efficient brandstofverbruik niet ten koste gaan van jouw ultieme rijervaring. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van SKYACTIV Technology gezorgd dat de balans tussen krachtig en zuinig behouden is. We hebben elk onderdeel van de auto opnieuw bekeken en daardoor een van de beste compressieverhoudingen ter wereld. 

Technologische details Een unieke combinatie van schoonheid en techniekSKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS is het resultaat van de filosofie die bestuurder en passagiers centraal stelt. Door de rijdynamiek op alle fronten en tot in de kleinste details te verbeteren, hebben we auto's gemaakt die nog beter presteren. De SKYACTIV technologieën zorgen voor meer eenheid tussen jou en je auto.

placeholder960x470
placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Technologie die eenheid tussen jou en je auto versterkt

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Een rijervaring die je alleen beleeft in een Mazda

placeholder166x82

Vierwielaandrijving

De ingenieuze vierwielaandrijving van Mazda

placeholder166x82

Carrosserie en chassis

Met zijn sterkere en lichtere carrosserie en chassis is de auto bijzonder wendbaar.

  • i-stop

   i-STOP

   i-STOP is een slimme technologie die brandstof bespaart door de motor uit te schakelen als de auto stilstaat. Net als je bij een fiets bij stilstand het pedaal omhoog beweegt voor een ideale startpositie, zorgt i-STOP met een optimale zuigerpositief dat de motor vrijwel onmiddelijk opnieuw wordt gestart als je wilt wegrijden. Zo ben je snel weer onderweg.

   i-STOP

  • SKYACTIV motor

   Motoren

   Onze bijzonder efficiënte SKYACTIV diesel- en benzinemotoren leveren ongekende prestaties. Omdat onze engineers tot het uiterste zijn gegaan, halen deze motoren veel meer energie uit iedere druppel brandstof. Zo profiteert u van puur rijplezier bij een zeer laag brandstofverbruik. Mazda's SKYACTIV-G 2.0-liter benzinemotor met directe brandstofinspuiting is bijzonder zuinig en heeft met 14.0:1 de hoogste compressieverhouding van alle benzinemotoren.

   Motoren

  • Transmissie

   Transmissie

   Geniet van maximale controle en een nauwkeurige besturing, met onze soepel en snel schakelende geavanceerde transmissies die nog meer vermogen overbrengen naar de wielen. Dankzij het grotere lock-upbereik van meer dan 80% voelt de SKYACTIV-DRIVE automaat even responsief als een handgeschakelde versnellingsbak. De handgeschakelde SKYACTIV-MT schakelt soepel en sportief en is de lichtste versnellingsbak in zijn klasse.

   Transmissie

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   i-ELOOP (regeneratief remsysteem) slaat de energie die vrijkomt tijdens het remmen op in een condensator. De opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt voor het voeden van onderdelen zoals de koplampen, de airconditioning, het audiosysteem en andere elektrische apparatuur. En behalve het terugwinnen en hergebruiken van energie zorgt i-ELOOP voor betere prestaties en een lager brandstofverbruik.

   i-ELOOP

  SKYACTIV-X De toekomst van SKYACTIV Technology  De ontwikkelingen rondom SKYACTIV Technology staan niet stil. In augustus 2017 kondigden wij SKYACTIV-X aan: de toekomst van de verbrandingsmotor. De SKYACTIV-X motor bevat namelijk compressieontsteking die zorgt voor een ongekende motorrespons. Deze technologie zorgt ervoor dat je ook in een benzinemotor de efficientie van een dieselmotor terugvindt. Lees er alles over in dit statement.

  Mazda G-Vectoring Control

  Uitgaande van het principe van Jinba Ittai, waarbij paard en ruiter één zijn, willen wij dat ook bestuurders zich één voelen met hun auto. Dankzij G-Vectoring Control hebben wij deze ambitie kunnen waarmaken. Ontdek de wetenschap achter ons unieke concept van intuïtief rijden.

  car
  car

  upquote Mens en machine in perfecte harmonie downquote

  DRIVE TOGETHER

  Ontdek de kracht van 'Jinba Ittai'. Ontdek de modellen, zoek een dealer in de buurt of maak vandaag nog een afspraak voor een proefrit.

  De eenheid van auto en bestuurder

  Drive Together

  De eenheid van auto en bestuurder

  Ontdek meer

  Design

  Puur rijplezier

  Ontdek meer
  Stel uw Mazda samen

  Configurator

  Stel uw Mazda samen

  Ontdek meer
  Maak de bestuurder in u wakker

  Mazda MX-5 RF

  Maak de bestuurder in u wakker

  Ontdek meer

  Het weergegeven model kan afwijken van de Nederlandse specificaties. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.