De gloednieuwe Mazda6 - binnenkort verwacht

De nieuwe Mazda6

Een nieuw soort elegantie

Voor de ontwikkeling van de nieuwe Mazda6 hebben we ons niet alleen laten inspireren door die basis, maar ook door Japan, onze oorsprong. Japans vakmanschap lag ten grondslag aan designkeuzes die we hebben gemaakt. Daarnaast vind je in de nieuwe Mazda6 dezelfde designvisie terug als in de bekroonde Vision Coupe: puur vakmanschap, fraai design en hoogstaande technologie komen samen.

Prijzen nieuwe Mazda6 bekend

De nieuwe Mazda6 heeft een vanafprijs van € 36.990,- rijklaar. Daarvoor heb je direct een rijke uitrusting met onder andere navigatie, head-up display met projectie, LED verlichting, stoel en stuurverwarming en achteruitrijcamera.

Ontvang informatie als eerste

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe Mazda6? Vul snel je gegevens in en je ontvangt als eerste het laatste nieuws over de Mazda6, prijzen en andere informatie.

Elegant design

Ontwerp dat draait om de bestuurder staat aan de basis van alles wat wij doen. Dat is niets nieuws. Zo zijn de Mazda Cosmo, Luce en later de Mazda6 toonbeelden van menscentrisch design waarbij ons uitgangspunt puur rijplezier is.

Elegant design

Ontwerp dat draait om de bestuurder staat aan de basis van alles wat wij doen. Dat is niets nieuws. Zo zijn de Mazda Cosmo, Luce en later de Mazda6 toonbeelden van menscentrisch design waarbij ons uitgangspunt puur rijplezier is. Voor de ontwikkeling van de Mazda6 hebben we ons laten inspireren door onze oorsprong: Japan. Met vakmanschap als inspiratiebron vind je in de nieuwe Mazda6 materialen zoals Sen hout, Nappa-leder en UltraSuede® NU die zorgen voor een hoog afwerkingsniveau.

Vernieuwd interieur

Ontdek het vernieuwde interieur van de nieuwe Mazda6. Voel het comfort van de stoelen, die betere ondersteuning bieden en naar het lichaam ontworpen zijn. Blijf op de hoogte dankzij het vernieuwde 8-inch display of projectie van informatie in de voorruit. En geniet, van het stillere interieur en verbeterde rijgedrag.

Vernieuwd interieur

Ontdek het vernieuwde interieur van de nieuwe Mazda6. Voel het comfort van de stoelen, die betere ondersteuning bieden en naar het lichaam ontworpen zijn. Blijf op de hoogte dankzij het vernieuwde 8-inch display of projectie van informatie in de voorruit. En geniet, van het stillere interieur en verbeterde rijgedrag.

 

Er is gebruik gemaakt van zachte materialen op de plekken waar je de Mazda6 aanraakt en meer solide materialen waar dit niet zo is. De stoelen zijn ontworpen naar de S-vorm van je lichaam. Daardoor wordt je nog beter ondersteund, ook tijdens langere ritten. 

Verfijnde rijervaring

Bij een auto die is ontworpen voor ultiem rijplezier, doen we geen enkele concessie. Daarom is het onderstel van de nieuwe Mazda6 nóg beter afgesteld voor een betere stuurrespons en -gevoel. Het interieur is door diverse aanpassingen stiller en comfortabeler dankzij de geheel vernieuwde stoelen.

Verfijnde rijervaring

Dankzij aanpassingen aan de carrosserie en het onderstel ontdek je in de nieuwe Mazda6 hoe rijden eigenlijk bedoeld is. Door deze aanpassingen is de Mazda6 stiller en biedt deze nog meer respons en een directer rijgedrag. 

Ook verkrijgbaar als Sportbreak

Op de Autosalon van Genève 2018 beleefde de nieuwe Mazda6 Sportbreak zijn wereldpremière. Het exterieurdesign is nog volwassener, eleganter en verfijnder geworden en het interieur is verrijkt met onder meer nieuwe voorstoelen en een nieuwe achterbank.

SKYACTIV Technology

De nieuwe Mazda6 is ook motorisch verbeterd. De vernieuwde SKYACTIV-G 2,5 litermotor is voorzien van verschillende systemen die prestaties verhogen en verbruik verlagen. Ook beschikt de nieuwe Mazda6 over vernieuwde ophanging voor meer wendbaarheid en rijcomfort.

Mazda6 op Autosalon Genève

De Mazda6 sedan en sportbreak waren voor het eerst te zien in Europa op de Autosalon van Genève, naast de Vision Coupé en Kai Concept. Ervaar in deze video de sfeer op de stand.

Meerprijs automaat € 1.000,-

Het comfort van een automaat, zonder daarbij de ultieme rijbeleving te verliezen? De automaat in de nieuwe Mazda6 is even responsief als je van een Mazda kunt verwachten. En de meerprijs van de zestraps automaat op de benzineuitvoering is slechts € 1.000,-

De kunst van het weglaten

De Vision Coupé is een inspiratiebron geweest voor de nieuwe Mazda6. Het interieurdesign is gebaseerd op het traditionele Japanse architectuurconcept ‘Ma’, waarbij zorgvuldig met ruimte wordt omgegaan om sfeer te creëren.

De kunst van het weglaten

De Vision Coupé is een inspiratiebron geweest voor de nieuwe Mazda6. Het interieurdesign is gebaseerd op het traditionele Japanse architectuurconcept ‘Ma’, waarbij zorgvuldig met ruimte wordt omgegaan om sfeer te creëren. De lege ruimte tussen objecten geeft het diepere betekenis. Tevens is de Vision Coupé uitgeroepen tot Concept Car of the Year tijdens de 11e jaarlijkse Car Design Night Geneva op de Autosalon van Genève 2018.

Hout en leer in harmonie

Met de introductie van de nieuwe Mazda6 komt er ook een speciale uitvoering op de Nederlandse markt. Dit topmodel heeft Nappa lederen stoelen en sierpanelen van echt Japans Sen-hout wat bijdraagt aan de designfilosofie van Mazda.

Hout en leer in harmonie

Met de introductie van de nieuwe Mazda6 komt er ook een speciale uitvoering op de Nederlandse markt. Dit topmodel heeft Nappa lederen stoelen en sierpanelen van echt Japans Sen-hout wat bijdraagt aan de designfilosofie van Mazda, voor jou samengebracht in deze Signature-uitvoering.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden over de nieuwe Mazda6? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.