MX5 RF

Een nieuwe vorm van open rijden

 

De Mazda MX-5 RF is de pure sportauto die het beste van twee werelden biedt. Een sprekend fastbackdesign met het dak dicht én een intense rijervaring met het dak open. Alles in de Mazda MX-5 RF is dan ook zorgvuldig ontworpen rondom de bestuurder, om zo de eenheid tussen jou en de auto te vergroten. Wij noemen dat Jinba-Ittai: eenheid tussen paard en ruiter. 

 

De blikvanger van de Mazda MX-5 RF is de unieke opklapbare hardtop. Dit geavanceerde dak kan tijdens het rijden geopend worden (tot 10 km/u) en brengt je in amper 13 seconden van een dicht dak naar de fijne ervaring van het open rijden. Voor een sportauto biedt de Mazda MX-5 RF een stil interieur en bijzonder veel rijcomfort. 

"De Fastback is een geniale zet van Mazda"

- Autoweek

Video's van de Mazda MX-5 RF

De Mazda MX-5 RF in Londen

Puur rijplezier

Awards Prijzen voor prestaties en innovatief design waarbij de inzittenden centraal staan

De Mazda MX-5 RF heeft onlangs een Red Dot Design award gewonnen. En niet zomaar eentje, de “Red Dot: Best of the Best”! Deze award is onder andere uitgereikt voor het uitgesproken KODO design op de MX-5 RF.

 

Lees meer Kenmerken

DESIGN

Met zijn prachtige KODO design benadrukt de Mazda MX-5 RF zijn wendbaarheid. Dankzij zijn vederlichte carrosserie kun je het geweldige gevoel van rijden met een open dak echt ervaren. Het interieur en het exterieur lopen in elkaar over, doordat de bovenkant van het deurpaneel is uitgevoerd in de exterieurkleur. Wat een Jinba-Ittai gevoel van één zijn met de auto creëert en onder alle omstandigheden voor opwindende rijervaringen zorgt.

Mazda MX-5 RF
gloednieuwe mazda mx-5 mazda KODO design mazda SKYACTIV Technology

DESIGN

Een unieke vormgeving, ontworpen rondom de bestuurder

gloednieuwe mazda mx-5 mazda MZD Connect mazda social media connect Mazda ingebouwde technologie

PRESTATIES

Uitzinnige rijprestaties met uitmuntende brandstofzuinigheid.

Mazda MX-5

INFOTAINMENT

Intuïtieve ingebouwde connectiviteit die je verbindt met de buitenwereld.

Mazda MX-5 hardtop

GEAVANCEERDE VEILIGHEID

Geavanceerde veiligheidsfuncties die je overal beschermen.

     

Het dak van de Mazda MX-5 RF in meer detail


Bekijk hoe je met het overhalen van de knop binnen 13 seconden het dak open of dicht krijgt.

Kies je kleur en stel je eigen Mazda MX-5 RF samen

Eigenschappen

  • Betere geluidsisolatie

   Betere geluidsisolatie

   Geluidsabsorberend materiaal aan de binnenzijde van het voorste en middelste dakpaneel zorgt samen met de geluidsisolatie rond de wielkasten achter voor een aanzienlijk lager geluidsniveau als het dak is gesloten, een mate van verfijning die past bij het karakter van de MX-5 RF.

   Betere geluidsisolatie

  • Bijzonder veel rijcomfort

   Bijzonder veel rijcomfort

   De Mazda MX-5 RF biedt voor een sportauto een stil interieur en bijzonder veel rijcomfort. De wielophanging en de stuurbekrachtiging zijn specifiek afgestemd op de MX-5 RF, waardoor deze het levendige rijgedrag biedt dat je verwacht van een Mazda MX-5, in combinatie met een hoog comfortniveau. 

   Bijzonder veel rijcomfort

  • Nieuw ontworpen carrosseriekleur

   Nieuw ontworpen carrosseriekleur

   De lak van de Mazda MX-5 RF is een essentieel onderdeel van de auto en onderstreept het KODO design. Er is in detail aandacht besteed aan de kleur Machine Gray, die ontworpen is volgens de Takumi-nuri laktechnologie van Mazda. Dat houdt in dat de  lak bestaat uit drie lagen, waardoor licht op de auto optimaal wordt teruggekaatst. Het effect? Extra glans, een diepere kleur en een betere intensiteit.

   Nieuw ontworpen carrosseriekleur

  • Nappa leder

   Nappa leder

   Het hoge kwaliteitsniveau van het optioneel verkrijgbare, zacht aanvoelende Nappa-leder op de stoelen draagt bij aan de ontspannen en verfijnde sfeer in het interieur. Het in de kleur ‘Chroma Brown‘ uitgevoerde leder is afgewerkt met grijs stiksel.

   Nappa leder

  • Compromisloze kofferruimte

   Compromisloze kofferruimte

   Bij het ontwikkelen van de Mazda MX-5 RF zijn geen concessies gedaan aan de bruikbaarheid van de MX-5. Ook al heeft hij een ingenieuze en inklapbare dakconstructie, toch biedt de onafhankelijke kofferbak exact dezelfde laadcapaciteit als de roadster; groot genoeg voor twee standaard vlegtuigtrolleys, of de speciaal voor de MX-5 ontworpen Samsonite kofferset

   Compromisloze kofferruimte

  Fotogalerij Ontdek de kleinste details vanuit ieder perspectief

  Ja, ik wil een Mazda MX-5 RF

   

  Een Mazda MX-5 RF, daar moet je niet te lang bij stilstaan. Grijp de kans om het ultieme rijplezier dagelijks te beleven. Informeer ernaar bij je dealer of vraag direct een offerte aan . 

  Mazda MX-5 RF vanaf € 35.690,-. Gemiddeld verbruik Mazda MX-5 RF: van 6,1 tot 7,2 liter per 100 km / van 16,4 tot 13,9 km per liter / CO2-uitstoot van 142 tot 154 g/km.


  De adviesprijzen zijn inclusief BPM, 21% BTW en kosten rijklaar maken, bij Mazda bestaande uit: transport, aflever/nulbeurt, kentekenplaten, reinigen en poetsen, mattenset, reservelampenset, lifehammer, EHBO-kit, gevarendriehoek, veiligheidshesje en brandstof t.w.v. € 50,-.


  Tevens inbegrepen in de kosten rijklaar maken zijn de recyclingbijdrage (per 1 januari 1995 is het wettelijk bepaald dat er voor elke personen- en bedrijfsauto een verwijderingsbijdrage geheven wordt op grond van de Wet Milieubeheer (€ 40,- incl. BTW) en de kentekenkosten (50,20 BTW-vrij). Het BPM-bedrag is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen bij kentekentoekenning.


  De genoteerde prijzen, afbeeldingen en bijbehorende specificaties zijn vrijblijvend en kunnen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Mazda behoudt zich het recht voor om wijzigingen door te voeren in specificaties, uitrusting en prijzen. Vraag uw Mazda-dealer naar de meest actuele informatie. Fouten voorbehouden. Alle uitvoeringen leverbaar zolang de voorraad strekt.