Eigen kijk, eigen kracht

Ervaar hoe je eigen kijk en eigen kracht één worden met de nieuwe Mazda CX-5. Mazda zet opnieuw de toon met een krachtig design en onvergelijkbare rijeigenschappen.

Eigen kijk, eigen kracht

Ervaar hoe je eigen kijk en eigen kracht één worden met die van de nieuwe Mazda CX-5. Details maken het verschil in zijn vernieuwde uiterlijk, terwijl indrukwekkende prestaties op onnavolgbare wijze worden gecombineerd met efficiëntie en rijplezier.

Wij noemen dit Jinba-Ittai. Het unieke G-Vectoring Control maakt van elke rit, kort of lang, een genot.

Direct leverbaar

De Mazda CX-5 ervaren? Dat kan uiteraard door middel van een proefrit! Bovendien zijn de meeste uitvoeringen direct leverbaar. Kom dus snel langs en ervaar zijn eigen kracht, of vraag direct een persoonlijke offerte aan.

Vijf sterren van EuroNCAP voor de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 heeft na diverse crashtests door de EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee is de Mazda CX-5 een van de veiligste gezinsauto’s op de markt.

Vijf sterren van EuroNCAP voor de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 heeft na diverse crashtests door de EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee is de Mazda CX-5 een van de veiligste gezinsauto’s op de markt. De Mazda CX-5 scoorde de vijf sterren onder andere door de indrukwekkende bescherming van volwassenen en kinderen in de auto en voetgangers.

Details van het stuurwiel

Je staat niet snel stil bij de details van je stuur, maar die zijn juist zo belangrijk. Daarom is bij het stuurwiel van de Mazda CX-5 goed gelet op de optimale vorm. Niet alleen de vorm en het uiterlijk zijn daarbij belangrijk: ook hoe het aanvoelt als je het stuur vastpakt.

Details van het stuurwiel

Je staat niet snel stil bij de details van je stuur, maar die zijn juist zo belangrijk. Daarom is bij het stuurwiel van de Mazda CX-5 goed gelet op de optimale vorm. Niet alleen de vorm en het uiterlijk zijn daarbij belangrijk: ook hoe het aanvoelt als je het stuur vastpakt. Daarom zijn de spaken van het stuurwiel smaller gemaakt, zodat je handen natuurlijk om het stuur heenvallen. Je hoeft er niet over na te denken, en dat is precies de bedoeling.

Design

Het vernieuwde uiterlijk laat zien hoe de details van het KODO Design het verschil kunnen maken. De uitzonderlijke afwerking en vormgeving van het interieur zetten een nieuwe standaard van comfort.

Design

Het vernieuwde uiterlijk laat zien hoe de details van het KODO Design het verschil kunnen maken. De uitzonderlijke afwerking en vormgeving van het interieur zetten een nieuwe standaard van comfort. In de nieuwe kleur Soul Red Crystal is de Mazda CX-5 een lust voor het oog

Kracht en rijplezier

De combinatie van kracht en efficiëntie is mogelijk dankzij Mazda's geavanceerde SKYACTIV Technology die nog verder is uitgewerkt, waardoor de rijbeleving nog intenser is.

Kracht en rijplezier

De combinatie van kracht en efficiëntie is mogelijk dankzij Mazda's geavanceerde SKYACTIV Technology die nog verder is uitgewerkt, waardoor de rijbeleving nog intenser is. G-Vectoring Control verbetert de besturing en wendbaarheid van de nieuwe Mazda CX-5. Geen detail ontgaat de auto door de i-ACTIVSENSE veiligheidsfuncties.

CX-5
CX-5
CX-5

Bestuurder en auto één

Het vernieuwde interieur kan zich meten met de beste en is ontworpen vanuit de bestuurder. Natuurlijk blijf je verbonden met de buitenwereld met MZD Connect, een geïntegreerd systeem voor communicatie en navigatie.

Bestuurder en auto één

Het vernieuwde interieur kan zich door de uitzonderlijke afwerking en vormgeving meten met de beste en is ontworpen vanuit de bestuurder. Natuurlijk blijf je verbonden met de buitenwereld met MZD Connect, een geïntegreerd systeem voor communicatie en navigatie.

CX-5

Metal/Wood

De warme uitstraling van hout en het krachtige van staal: de bijzondere Metal/Wood afwerking in het dashboard en de deuren van de nieuwe Mazda CX-5 biedt het beste van beiden, terwijl het voelt als één materiaal. Bij de ontwikkeling is meer dan een jaar gekeken hoe dit bijzondere effect bereikt kon worden.

Verfijnde en solide kwaliteit

In de nieuwe Mazda CX-5 is gekozen voor verfijnde maar ook solide materialen van hoge kwaliteit. Op de plaatsen waar je mee in aanraking komt is bewust voor zacht aanvoelende materialen gekozen. De stiksels die je terugvindt in de bekleding van de auto geven een opvallend effect.

Een nieuw front

Sta je oog in oog met de nieuwe Mazda CX-5, dan vallen de koplampen en grille direct op. De lager geplaatste koplampen en opvallende lijn die van de koplampen doorloopt onder de grille door, onderstrepen de precisie waarmee de Mazda CX-5 ontworpen is.

Een nieuw front

Sta je oog in oog met de nieuwe Mazda CX-5, dan vallen de koplampen en grille direct op. De lager geplaatste koplampen en opvallende lijn die van de koplampen doorloopt onder de grille door, onderstrepen de precisie waarmee de Mazda CX-5 ontworpen is. De aanpassingen aan de voorkant van de Mazda CX-5 komen voort uit de gedachte van het KODO design, dat ervoor zorgt dat de CX-5 beweging en emotie uitstraalt. Ook in stilstand.

Een nieuwe kijk op kleur

Nog meer glans, diepte en intensiteit. Dat waren de uitgangspunten bij het ontwikkelen van het nieuwe Soul Red: Soul Red Crystal.

Een nieuwe kijk op kleur

Nog meer glans, diepte en intensiteit. Dat waren de uitgangspunten bij het ontwikkelen van het nieuwe Soul Red: Soul Red Crystal. Om de welvingen in het exterieur van de Mazda CX-5 perfect uit te laten komen, is gebruik gemaakt van een unieke techniek. Die zorgt ervoor dat het lijkt alsof de Mazda CX-5 in beweging is, ookal staat hij stil. Deze techniek is ook toegepast op de Mazda MX-5 RF, in vorm van de kleur Machine Grey.

Takumi-nuri: hoe werkt het?

Een unieke techniek voor het ontwikkelen van een intense kleur

Takumi-nuri: hoe werkt het?

Mazda ziet kleur als onderdeel van de auto, omdat deze de vorm mede bepaald. Om het effect van het met de hand schilderen te bereiken, bestaat de structuur van de lak uit drie lagen. Een laag met de kleur in zijn puurste vorm, een reflecterende laag en een doorzichtige toplaag. In de reflecterende laag zitten kleine deeltjes metallic die plat liggen met precies even veel ruimte tussen alle deeltjes, waar dit bij andere autolak in één laag verspreid zit door de lak. Dit zorgt voor een effect alsof de auto met de hand beschilderd is, met veel schittering en contrast.

cx-5 cx-5

Autosalon van Genève: Dit zegt de pers

De Mazda CX-5 was op 7 maart voor het eerst te zien in Europa. Daar was de pers uiteraard ook bij. Lees hun verslagen: - Autoweek - Autoblog - Nu.nl

Een eigen kijk op rijplezier

Meer eenheid tussen jou en de auto dankzij G-Vectoring Control

Een eigen kijk op rijplezier

Ons uitgangspunt is om de eenheid tussen bestuurder en auto steeds groter te maken. G-Vectoring Control haalt het maximale uit jou als bestuurder. Het effect? Je bent minder vermoeid na een lange rit, omdat je zelfverzekerder rijdt verhoogt het de veiligheid en door de reductie van trillingen is er meer comfort voor de passagiers. De Mazda3 en Mazda6 zijn ook standaard uitgerust met G-Vectoring Control.

G-Vectoring Control: hoe werkt het?

G-Vectoring Control is ontwikkeld om in samenwerking met het SKYACTIV chassis op precies het juiste moment kleine wijzigingen aan te brengen in het gedrag van de auto. Hierdoor wordt jouw stuurbeweging effectiever, doordat jouw bedoelde beweging beter aansluit op de reactie van de auto.  Lees hier meer over G-Vectoring Control. Een techniek die je alleen kunt ervaren in een Mazda.

Optimaal geluid

Omgevings- en rijgeluiden zijn in de nieuwe Mazda CX-5 tot een minimum beperkt, wat zorgt voor een oase van rust. Tenzij je die stilte graag doorbreekt met het geluid van het BOSE® premium audiosysteem. Door de gehele auto zijn tien speakers geplaatst, waaronder twee in de a-stijl. Dit zorgt voor een optimaal geluid, en zo hoor je wat je graag wilt horen in de nieuwe Mazda CX-5.

Mazda CX-5 van tekening naar werkelijkheid Mazda CX-5 van tekening naar werkelijkheid

november 2016

in productie

Van tekening naar werkelijkheid

Van tekening naar werkelijkheid

Op 29 november 2016 rolde de allereerste in productie genomen Mazda CX-5 van de band in Hiroshima, Japan. Van een schets is hij nu werkelijkheid geworden.

Mazda CX-5 in productie

Onthulling op de LA Autoshow

In Los Angeles werd op woensdag 16 november de nieuwe Mazda CX-5 voor het eerst aan het publiek getoond. Kijk hier terug naar de onthulling en beelden vanaf de LA autoshow.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws als eerste. Meld je aan om alles over de nieuwe Mazda CX-5, die in juni 2017 in de showroom verwacht wordt, te weten te komen zodra het bekend wordt.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws als eerste. Meld je aan om alles over de nieuwe Mazda CX-5 te weten te komen zodra het bekend wordt.

"Het interieur oogt clean en sportief"

Autoblog

nieuwe mazda cx-5 nieuwe mazda cx-5

CX-5 ontvangen door de pers

november 2016

Heel herkenbaar en toch vrijwel helemaal nieuw

Mazda CX-5 ontvangen door de pers

De nieuwe Mazda CX-5 is positief ontvangen door de pers. Lees hier de verslagen van Autovisie, Autoweek en Autoblog.

"Meer innovatie voor nieuwe generatie Mazda CX-5"

AutoRAI

Eerste blik op de Mazda CX-5

Jur Raatjes was bij de onthulling van de nieuwe Mazda CX-5 op de autoshow in Los Angeles. Bekijk hier de video.

De geschiedenis van de Mazda CX-5

Van het allereerste begin als Minagi en eerste krachtige SUV van Mazda  in 2011 tot het allerlaatste nieuws over de nieuwe Mazda CX-5: wij kunnen je er alles over vertellen. Begin bij het begin en ontdek het succes van de Mazda CX-5.

Stap in de Mazda CX-5

Stap in de Mazda CX-5

Stap in de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 ervaren? Klik op start en bekijk de Mazda CX-5.

Proefrit CX-5 Proefrit CX-5

september 2016

Meest waardevast

Mazda CX-5 door ANWB gekozen tot meest waardevaste occasion

Mazda CX-5 eerste in top 10 ANWB

In september 2016 is de Mazda CX-5 door de ANWB gekozen tot meest waardevaste occasion. In de motivering werd genoemd dat de Mazda CX-5 betrouwbaar is, goede rijeigenschappen heeft, een hoge zit en veel binnenruimte heeft. 

Mazda CX-5 wint in triotest

In juni 2015 wint de Mazda CX-5 in een triotest van de Honda CR-V en Volvo XC60.

Triotest Mazda CX-5
Kodo design Kodo design

2015

KODO design

Een auto met het uiterlijk van een roofdier

Een auto met het uiterlijk van een roofdier

Een sportief gelijnde crossover die hierdoor continu in beweging lijkt te zijn. Geinspireerd op het uiterlijk van een roofdier. Gespierde wielkasten, slanke koplampen en een robuuste achterzijde die, net als de voorzijde, een uiterst zelfverzekerde indruk maakt. Dat is KODO-design, de designtaal die in al onze modellen terug te vinden is, zoals in de Mazda CX-3 en Mazda6.

Mazda CX-5 Nissan Qashqai Mazda CX-5 Nissan Qashqai

Mei 2015

winnaar dubbeltest

"Één van de beste cross-overs in het middensegment"

"Één van de beste cross-overs in het middensegment"

"Hij verbergt het een beetje, maar de bouwkwaliteit van de Mazda CX-5 is subliem, net als het onderstel. (...) Sterker nog, deze Japanner is één van de beste cross-overs in het middensegment."

Lees hier het hele artikel.

1 miljoen CX-5 1 miljoen CX-5

Mei 2015

Productiemijlpaal

In minder dan 3,5 jaar rolde de miljoenste Mazda CX-5 van de lopende band in de fabriek in Hiroshima

1 miljoen CX-5'en

Mazda scoorde eind april een nieuwe mijlpaal met de productie van het miljoenste exemplaar van de Mazda CX-5. Het aantal werd bereikt minder dan 3½ jaar na de start van de productie, eind 2011. Slechts één ander model, de Mazda3, heeft dit record sneller bereikt.

De Mazda CX-5 van Patrick

De Mazda CX-5 van Patrick

De Mazda CX-5 van Patrick

Bekijk waarom Patrick koos voor de Mazda CX-5

Paard en ruiter

Ontdek hoe al onze modellen zijn ontworpen met eenheid van bestuurder en auto in gedachte

Paard en ruiter

Paard en ruiter

Jinba Ittai betekent "paard en ruiter zijn één" in het Japans. Alles is ontworpen rondom de bestuurder: techniek en design werken samen om jou de beste rijervaring te gunnen.

"Waar voor je geld"

Autoweek: "Je krijg bijzonder veel waar voor je geld; zeker in de SKYLEASE-uitvoeringen heb je heel veel auto voor relatief weinig geld."

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws als eerste. Meld je aan om alles over de nieuwe Mazda CX-5 te weten te komen zodra het bekend wordt.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws als eerste. Meld je aan om alles over de nieuwe Mazda CX-5 te weten te komen zodra het bekend wordt.

Mazda CX-5 interieur Mazda CX-5 interieur
awd awd

2015

Intelligente vierwielaandrijving

27 sensoren zorgen ervoor dat de intelligente vierwielaandrijving in de Mazda CX-5 anticipeert op omstandigheden die hij onderweg tegenkomt

Intelligente vierwielaandrijving

27 sensoren zorgen ervoor dat de intelligente vierwielaandrijving (i-ACTIV AWD) anticipeert op elke omstandigheid die de Mazda CX-5 tegenkomt. Factoren zoals snelheid, besturing, stuurbekrachtiging, gaspedaalstand, activering van de ruitenwissers, buitentemperatuur, remdruk en weghellingshoek worden gemeten. i-ACTIV AWD is ook verkrijgbaar op de Mazda CX-3.

CX-5 facelift
CX-5 update CX-5 facelift

November 2014

Première in LA

Een nieuw hoofdstuk voor de Mazda CX-5

Verder schrijven aan een succesverhaal

In 2014 was de motorshow van Los Angeles het podium voor de onthulling van een nieuw hoofdstuk voor de Mazda CX-5 en Mazda6. Toen waren het vooral de details die het verschil maakten zoals de diverse i-ACTIVSENSE innovaties die rijden in de Mazda CX-5 nog comfortabeler maakten.

"Beste uit de Test"

De Mazda CX-5 werd gekozen tot ‘Beste uit de Test’ in de categorie Middenklasse SUV in de Autogids editie 2015 van de Consumentenbond

CX-5 consumentenbond CX-5 consumentenbond
5000ste CX-5 5000ste CX-5

oktober 2013

De volgende mijlpaal

De populariteit van de CX-5 is niet te stuiten en in oktober 2013 gaat de 5000ste Mazda CX-5 in Nederland de weg op

De best verkochte crossover van het moment

In meerdere vergelijkende tests komt de Mazda CX-5 als winnaar uit de bus. Dit maakt hem tot leider in het segment en de vraag naar de CX-5 in Nederland, maar ook andere (Europese) landen is enorm. Mazda Motor Corporation kondigt in 2013 zelfs aan de productie van de innovatie SKYACTIV-motoren - toentertijd te vinden in de CX-5, maar ook de Mazda3 en Mazda6 - met 25% op te voeren. 

Moordvrouw

Mazda CX-5 politieauto in Moordvrouw

In januari 2013 figureerde de Mazda CX-5 in de RTL serie Moordvrouw, waar hij ook in 2017 weer een sleutelrol heeft.

Mazda CX-5 Mazda CX-5
CX-5 prijzen CX-5 prijzen

2012

De Mazda CX-5 prijzenkast

Mazda CX-5 overladen met prijzen in zijn eerste jaren

Een succesvol eerste jaar

De belangstelling voor de Mazda CX-5 blijft groeien, zelfs nu de auto al bijna een jaar op de markt is. De verkoopcijfers en de lange en nog steeds groeiende lijst van onderscheidingen zijn daar het beste bewijs van. Het model kreeg prijzen uitgereikt gebaseerd op een breed scala aan criteria, van zijn uitstekende prestaties en innovatieve technologie tot het design, de veiligheid en het brandstofverbruik.

Proefrit CX-5 Proefrit CX-5

oktober 2011

The Longest Test Drive

5.000 kilometer op de Nederlandse wegen nog voor zijn introductie

Kennismakingstoer door Nederland

Nog voordat de compleet nieuwe CX-5 begin 2012 voor het eerst bij de showroom verscheen maakte een prototype in oktober 2011 een unieke kennismakingstoer langs de Nederlandse dealers zodat het publiek kennis kon maken met de auto. In een periode van 5 dagen werd maar liefst 5.000 kilometer afgelegd.

The Touch of Mazda

Mazda CX-5 eerste auto met ultrahoge-sterktestaal

"Als de auto lichter is, is hij prettiger om te rijden."

Mazda CX-5 eerste auto met ultrahoge-sterktestaal

De Mazda CX-5 is de eerste auto ter wereld waarin gebruikt wordt gemaakt van ultrahoge sterktestaal. Dit zorgt ervoor dat de auto een stevigere constructie heeft zonder dat dit extra gewicht met zich meebrengt en dat komt zijn rijeigenschappen weer ten goede.

Mazda CX-5 eerste Mazda met KODO design

Een auto die in beweging lijkt, terwijl hij stilstaat. Dat is KODO design, als eerst in productie gebracht op de Mazda CX-5.

Wereldpremiere CX-5 Wereldpremiere CX-5

September 2011

Wereldpremière op de IAA in Frankfurt

De allereerste CX-5 toont in september 2011 zijn gezicht aan de wereld in Frankfurt

Een nieuwe generatie

Met onthulling van de compleet nieuwe Mazda CX-5 werd het gezicht van een nieuwe generatie Mazda's getoond. De nieuwe KODO Soul of Motion designtaal in combinatie met de baanbrekende SKYACTIV-TECHNOLOGY waren de voorbode van de huidige Mazda2, Mazda3, Mazda6 en CX-3.

Mazda Minagi

Een eerste blik: de Minagi

Een eerste blik: de Minagi

De motorshow van Genève in 2011 luidde een nieuw tijdperk in voor Mazda met de presentatie van de Mazda Minagi conceptcar. Nu zeer herkenbaar als de voorloper van de CX-5 was het een revolutionair nieuw model dat zowel in design als techniek een voorbeeld was voor alle huidige modellen, zoals de Mazda6 en Mazda2.

De eenheid die je in een Mazda voelt, ervaar je nergens anders. Dat zit hem in alle details. Van het stuurwiel tot aan de bediening van communicatie. Alles is zo gepositioneerd dat van afleiding geen sprake is. Het enige wat je hoeft te doen is te genieten van de band tussen jou en de auto.

Het weergegeven model kan afwijken van de marktspecificatie. De kleuren en sommige elementen van het exterieur/interieur die op het scherm worden weergegeven, kunnen afwijken van het werkelijke model.