Mazda CX-5

Mazda CX-5 ‘Beste uit de Test’ bij onderzoek Consumentenbond

oktober 28, 2014
41645 keer gezien
seats

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ in de categorie Middenklasse SUV in de jaarlijkse Autogids van de Consumentenbond. De beste verkochte Mazda van dit moment versloeg daarmee negen concurrenten in hetzelfde segment. In de Autogids 2015 staan de uitgebreide testgegevens van 150 modellen, maar het Autodossier van de Consumentenbond op het web bevat testresultaten van meer dan 800 auto’s (www.consumentenbond.nl/auto).

De titel ‘Beste uit de Test’ wordt dit jaar voor het eerst toegepast bij auto’s en wordt toegekend aan modellen die binnen hun klasse ten eerste bovengemiddeld scoren op rijden en gebruik. Door dit per klasse te beoordelen komen niet alleen grote, dure modellen in beeld, maar ook kleine en goedkope. Ten tweede moet de auto in de EuroNCAP crashtesten de maximale vijf sterren scoren. Ten derde moet hij minimaal vier van de vijf sterren in de Ecotest halen met als ondergrens voor de SUV’s drie sterren. En tot slot kan een auto die meer afschrijft dan zijn concurrenten nooit de titel ‘Beste uit de Test’ veroveren.

Naast oordelen voor rijden, gebruik, veiligheid, emissies en waardevastheid wordt ook de betrouwbaarheid van de auto in het onderzoek meegenomen. Als een auto niet bovengemiddeld scoort in het Mankementsonderzoek kan hij ook nooit de titel ‘Beste uit de Test’ behalen.

De conclusie van de Consumentenbond in het onderzoek van de Mazda CX-5: “Deze SUV klopt aan bijna alle kanten. Prestaties, rijkwaliteiten, ruimte en verbruik zijn meer dan prima. Dat laatste onder meer dankzij gewichtsbesparing en motortechniek”.

Pluspunten: Grote actieradius, Zeer ruim voor mens en bagage. Zekere rijkwaliteiten. Plezierige directe besturing. Goed geveerd. Stil. Krachtige remmen (36 m). Zuinige, relatief schone, plezierige en krachtige dieselmotor. Fijne versnellingsbak. Eenvoudige bediening. Veel veiligheidsvoorzieningen. Interessante aanschafprijs.

Minpunten: Beperkt zicht (schuin) opzij. Hoge tildrempel bagageruimte (75 cm). Zwakke verwarming achterin. Grote draaicirkel (11,9 m).

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. De bond staat voor eerlijke, rechtvaardige en veilige markten waarin consumenten vinden wat ze zoeken en krijgen waar ze recht op hebben. Het testen van producten behoort tot de kerntaken van de Consumentenbond.

Blijf op de hoogte

Meest gelezen artikelen

Mazda CX-5 ‘Beste uit de Test’ bij onderzoek Consumentenbond

oktober 28, 2014 | 41645 keer gezien

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ i...

Nieuwe generatie benzinemotoren als alternatief voor diesels

maart 05, 2018 | 26685 keer gezien

De nieuwe generatie benzinemotoren, zoals deze afg...

Mazda maakt prijzen MX-5 ND en alle prijzen CX-3 benzine bekend

april 07, 2015 | 21397 keer gezien

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe...

Nieuwe prijslijsten voor 2016 Mazda in Nederland

december 29, 2015 | 20039 keer gezien

Mazda heeft de prijzen van zijn modellengamma in N...