Nieuws 10-03-17 | 12043 keer gezien

Mazda maakt prijzen nieuwe CX-5 bekend

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe CX-5. De best verkochte Mazda in Nederland is beschikbaar vanaf € 30.990,- voor de S uitvoering met SKYACTIV-G 165 benzinemotor en zal vanaf juni in de showroom staan. Bij de lancering van het nieuwe model heeft Mazda een bijzonder scherpe aanbieding op de SKYACTIV-G 165 FWD: deze is als introductieaanbod in combinatie met de steeds meer gevraagde SKYACTIV-Drive automaat al beschikbaar voor een meerprijs van slechts € 1.000,- ten opzichte van de versie met handgeschakelde zesversnellingsbak.

De nieuwe CX-5 is langer en lager dan het vorige model en kent, naast een doorontwikkeld Kodo-design, een compleet nieuw interieur, met onder meer comfort verhogende zaken als nieuw ontworpen stoelen en extra isolatie en aanpassingen aan de wielophanging om geluid en trillingen in de auto te minimaliseren. Het rijcomfort wordt verder verhoogd dankzij de toepassing van G-Vectoring Control (GVC), wat ook weer de veiligheid ten goede komt. De bestuurder profiteert van betere displays, zoals een nieuwe, op de voorruit geprojecteerde* head-up display, één van de eerste in dit segment.

Wereldwijd stijgt de vraag naar automatische versnellingsbakken, zo ook in Nederland. Van het aantal verkochte CX-5’n was ongeveer 30 % voorzien van de SKYACTIV-Drive automatische zesversnellingsbak en dat percentage steeg het afgelopen jaar naar 40 %. Vandaar ook dat de nieuwe CX-5 straks, vanaf juni, met een interessant introductieaanbod in de Nederlandse showrooms zal staan: tegen een meerprijs van slechts € 1000,- is de nieuwe CX-5 met voorwielaandrijving en SKYACTIV-G 165 benzinemotor beschikbaar met de SKYACTIV-Drive zestraps automaat.

De instapprijs van de nieuwe CX-5 is met € 30.990,- slechts € 60,- hoger dan die van het uitgaande model, maar beschikt wel over een ruimere standaarduitrusting met o.a. LED koplampen, cruise control en Smart City Brake Support. De nieuwe CX-5 met 2.5 SKYACTIV-G 192 zal naar verwachting in oktober in Nederland leverbaar zijn, prijzen en details worden later bekend gemaakt.

De Mazda CX-5 was bij zijn lancering in 2012 de eerste van een compleet nieuwe en aansprekende reeks van veelgeprezen Mazda’s en is op dit moment het best verkochte model van het merk op dit continent en in ons land. In Nederland zijn er tot nu toe** 14.785 exemplaren verkocht. Daarvan was 85 % een voorwielaangedreven versie en 91 % voorzien van een benzinemotor.

*     Afhankelijk van uitrustingsniveau.

**    Stand per 3 maart 2017.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *