Mazda CX-5

Start productie nieuwe Mazda3 in Thailand

maart 26, 2014
7234 keer gezien
seats

 

  • Assemblage nieuwe compacte middenklasser bij AutoAlliance
  • Geproduceerde eenheden bestemd voor Thailand

Mazda produceert de nieuwe Mazda3 vanaf nu ook in Thailand. Vandaag verlaten de eerste exemplaren van het nieuwste model van Mazda de assemblagelijn van AutoAlliance Thailand. De fabriek is gevestigd in de provincie Rayong, 140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok en is na de productielocaties in Hofu (Japan) en Salamanca (Mexico) de derde fabriek waar de Mazda3 wordt gebouwd. De productie is bestemd voor de Thaise markt, waar de verkoop van de nieuwe Mazda3 onlangs is begonnen.

AutoAlliance Thailand is één van Mazda’s belangrijkste fabrieken als het gaat om toekomstige groei. Thailand vormt het middelpunt van onze activiteiten in de ASEAN-regio en de productiestart van de nieuwe Mazda3 met SKYACTIV technologie luidt een nieuwe fase in voor Mazda in dit land”, aldus Masamichi Kogai, President en CEO van Mazda Motor Corporation, tijdens de openingsceremonie. “We willen dat onze producten het leven van mensen leuker maakt. Ook willen we de speciale band die we met onze klanten hebben verder versterken. Samen met onze partners, dealers en toeleveranciers willen we ons verkoopvolume verhogen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Thaise auto-industrie.”

Mazda produceerde tussen 2011 en januari 2014 12.661 eenheden van de vorige generatie Mazda3 in de Rayong-fabriek, waar ook de Mazda2 en de Mazda BT-50 pick-up voor de Aziatisch-Pacifische regio worden gefabriceerd. Sinds de introductie van de Mazda3 in 2003 zijn er wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren van dit model verkocht. Naast zijn bijzonder efficiënte lichtgewicht SKYACTIV technologie kenmerkt de geheel nieuwe derde generatie Mazda3 zich door zijn sportieve en tegelijkertijd elegante Kodo design, het compleet nieuwe MZD Connect connectiviteitssysteem in het interieur en de state-of-the-art actieve veiligheidstechnologieën onder de naam i-ACTIVSENSE.

Blijf op de hoogte

Meest gelezen artikelen

Mazda CX-5 ‘Beste uit de Test’ bij onderzoek Consumentenbond

oktober 28, 2014 | 41978 keer gezien

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ i...

Nieuwe generatie benzinemotoren als alternatief voor diesels

maart 05, 2018 | 27455 keer gezien

De nieuwe generatie benzinemotoren, zoals deze afg...

Mazda maakt prijzen MX-5 ND en alle prijzen CX-3 benzine bekend

april 07, 2015 | 21594 keer gezien

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe...

Nieuwe prijslijsten voor 2016 Mazda in Nederland

december 29, 2015 | 20197 keer gezien

Mazda heeft de prijzen van zijn modellengamma in N...