Mazda Private Lease | Mazda.nl
Private Lease

Private Lease

Kies je voor Mazda Private Lease, dan rijd je voor een vast bedrag per maand met all-in rijplezier. Zorgeloos, want je hoeft niet meer na te denken over zaken als afschrijving, wegenbelasting en verzekeringen. Mocht je hulp nodig hebben, dan heb je een vast aanspreekpunt bij je Mazda dealer. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen. Zo rijd je altijd in een gloednieuwe Mazda die perfect bij jou past. 

 

Voordelen van Mazda Private Lease

  • Een nieuwe Mazda rijden
  • All-in rijplezier: o.a. afschrijving, wegenbelasting en verzekering inbegrepen
  • Je kunt overal (onderhoud, schade) voor terecht bij je Mazda dealer

Keurmerk Private Lease

Mazda Private Lease heeft het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld, waardoor je veilig en verantwoord een Private Lease contract kunt afsluiten. Daarnaast ben je verzekerd van de vijf zekerheden van het Keurmerk Private Lease.

 

Mazda CX-5 vanaf € 449,- per maand*

Ontdek nu de Mazda CX-5 en rijd zorgeloos voor een vast maandbedrag, vanaf € 449,- per maand*. Bekijk ook de zakelijk aantrekkelijke Mazda CX-5 GT-Luxury. Met onder andere Bose® audio en lederen interieur: nu vanaf € 509,- per maand*.

Mazda3 shot

Mazda3 vanaf € 359,- per maand*

De Mazda3 is tijdelijk verkrijgbaar vanaf € 359,- per maand* met Mazda Private Lease. Bekijk ook de scherp geprijsde, rijk uitgeruste Mazda3 SKYLEASE. Met onder andere digitale radio, stoelverwarming en navigatie: vanaf € 379,- per maand*.

Mazda2 vanaf € 259,- per maand*

Rijd nu de zeer complete Mazda2 zorgeloos voor een vast maandbedrag, nu vanaf € 259,- per maand*. Bekijk ook de compleet uitgeruste Mazda2 Dynamic+: vanaf € 279,- per maand*. Of rijd de Mazda2 GT-M vanaf € 299,- per maand*.

Wat is Private Lease?

 

Private Lease betekent dat je een vast maandbedrag betaalt en daarvoor een nieuwe auto rijdt. Je sluit een contract af voor 24, 36 of 48 maanden en een maximaal aantal kilometers per jaar. Na het aflopen van je leasecontract ben je dus geen eigenaar van de auto, maar heb je wel het recht op eerste koop. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Wegenbelasting, all-riskverzekering, pechhulp, onderhoud, banden, rente, afschrijving en afleverkosten zijn inbegrepen in het vaste maandbedrag.

Stel je eigen Mazda samen

Wil je de Mazda van je dromen gaan rijden en precies de mogelijkheden zien? In onze configurator kun je gemakkelijk je Mazda samenstellen en krijg je direct te zien welke prijs je per maand kunt verwachten. 

Stel je Mazda samen

Wat betekent Private Lease voor jou? 

  • Ik wil een eerste auto rijden

Ben je op zoek naar een eerste auto, of heb je meer ruimte nodig wegens gezinsuitbreiding? Dan kan Private Lease aantrekkelijk zijn, omdat je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe Mazda kunt rijden zonder dat je daarvoor een grote investering hoeft te doen.

 

  • Ik wil het gemak van een leaseauto behouden

Als je gewend bent aan het rijden in een leaseauto, waarom zou je dat dan veranderen? Kies voor Mazda Private Lease en je rijd een gloednieuwe Mazda tegen een vast maandbedrag, ongeacht je leeftijd.

 

  • Ik ben ZZP'er

Een gloednieuwe Mazda als Private Lease auto is een visitekaartje voor je bedrijf. Bij Mazda heb je de keuze uit veel modellen en uitvoeringen, dus ook de zeer complete Mazda CX-5 of Mazda6 zijn een optie.

 

  • Ik heb een mobiliteitsbudget

Voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto rijden. Ga je voor de opvallende Mazda CX-3 of kies je liever een sportieve Mazda3? De keuze is aan jou.Wat kost een auto nou echt?

 

Bij het bezitten van een auto komen een hoop kosten kijken. In sommige gevallen betaal je bij aanschaf van een nieuwe auto een hogere prijs per maand dan bij het afsluiten van een Private Lease contract.

 

Vergelijk je bijvoorbeeld de kosten van een vergelijkbaar uitgevoerde B-segmenter met een Mazda2, dan betaal je met Mazda Private Lease een lager bedrag per maand. Daarnaast heb je de zekerheid van een vast maandbedrag, waardoor je nooit onverwachte onderhoudskosten voor je rekening krijgt. 

 

Wil je precies weten wat een auto nou echt kost per maand, of per jaar? Bereken het dan op Autoweek.nl. Je weet dan precies of het loont om een Private Lease contract af te sluiten. 

CX-3 Actie

Kies nu voor all-in rijplezier

All-in rijplezier waarbij je alleen nog maar hoeft te tanken? Je rijdt tijdelijk de Mazda2 vanaf € 259,- per maand*, de Mazda3 vanaf € 359,- per maand* of de nieuwe Mazda CX-5 vanaf € 449,- per maand*.

Meest gestelde vragen over Private Lease

Welke kosten zijn in het termijnbedrag opgenomen?

Onder de voorwaarden en beperkingen van de leaseovereenkomst, neemt de leasemaatschappij onderstaande kosten voorgebruik van het voertuig voor haar rekening:

- Motorrijtuigenbelasting;

- Kosten van reparatie en regulier onderhoud van het voertuig;

- Premie voor een verzekering van aansprakelijkheid voor schade aan derden (Wettelijke Aansprakelijkheid of WA-verzekering);

- Premie van een verzekering of de kosten van het treffen door de leasemaatschappij van een voorziening voor eventuele schade aan het voertuig door aanrijding, diefstal en andere plotseling van buiten komende gebeurtenissen (cascoschade); 

- Kosten van pechhulp; 

- Kosten van vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 72 uur of na een kortere periode indien dat in de Aanvullende voorwaarden bepaald is; 

- Eventueel andere kosten, indien dat is bepaald in het leasecontract.

Wat gebeurt er als ik van meer of minder kilometers rijd dan in mijn contract staat?

In het geval van meer kilometers betaal je een aanvullend bedrag en in het geval van minder kilometers heb je recht op een minderkilometerteruggaaf. Je leest hier meer over in de algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden.

Krijg ik een vervangend voertuig tijdens onderhoud of reparatie?

Je hebt recht op vervangen vervoer als de reparatie of het onderhoud langer heeft geduurd dan 48 uur. Dit geldt niet als de reparatie of het onderhoud buiten Nederland wordt verricht of aansprakelijk bent voor de kosten van de reparatie of het onderhoud. Wel is het dan mogelijk tegen betaling vervangend vervoer te verzoeken. Lees voor details de algemene en aanvullende voorwaarden.

Moet ik bij gedekte WA- of cascoschade een eigen bijdrage betalen?

Uw Eigen Bijdrage bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is €0,00 en uw Eigen Bijdrage bij Casco bedraagt €300,00.


Wanneer er schade is ontstaan bij een tegenpartij welke door u is veroorzaakt, dan geldt er in dat geval een Eigen Bijdrage WA van €0,00. Mocht er daarnaast schade aan uw eigen auto zijn ontstaan, dan geldt er een Eigen Bijdrage Casco van €300,00.


Indien het schadebedrag lager is dan uw Eigen Bijdrage, betaalt u alleen het bedrag van de schade en niet de volledige Eigen Bijdrage. Doordat er een Eigen Bijdrage is, kunnen wij de premie laag houden.

Bij excessief schadebeeld (meer dan 2 verwijtbare schades per jaar) is Mazda Leasing gerechtigd de hoogte van het eigen risico voor de resterende looptijd van de overeenkomst naar boven bij te stellen. De volledige voorwaarden vindt u hier.

Is het mogelijk het contract tussentijds te beëindigen?

Ja, dat is mogelijk. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van uw overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 40% van de resterende termijnen van uw contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van uw specifieke situatie. Mazda Leasing brengt u namelijk nooit meer kosten in rekening dan in het geval u bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen.

 

Wij gebruiken hiervoor de volgende formule:

 

Reeds betaalde termijnen + 40% beëindigingskosten < = Aantal maanden x oorspronkelijk tarief

 

Een voorbeeld:

 

U heeft gekozen voor een looptijd van 48 maanden. De overeengekomen leaseprijs bedraagt €250,00 inclusief BTW. Stel, u wilt na 42 maanden uw leasecontract voortijdig beëindigen. Het oorspronkelijke maandbedrag, behorende bij een looptijd van 42 maanden, had bij het afsluiten van uw contract €260,00 geweest.

 

Reeds betaalde termijnen 42 maanden x €250,00 = €10.500,00

Beëindigingskosten zijn dan: 40% van (6 maanden x €250,00) = €600,00

Is totaal €11.100,00

 

Indien u direct voor 42 maanden had gekozen, dan had u betaald

42 maanden x €260,00 = €10.920,00.

 

Uw reeds betaalde termijnen + de beëindigingskosten mogen dus niet meer bedragen € 10.920,00

 

Uitwerking:

 

(42 x €250,00) + (40% van 6 x €250,00) > 42 mnd x €260,00 = €10.920,00

€11.100,00 > € 10.920,00

 

U had dus € 180,00 gunstiger uit geweest indien u direct voor 42 maanden had gekozen en dit wordt met uw beëindigingskosten verrekend. Deze bedragen dus €600,00 - €180,00 = €420,00.

 

Naast deze beëindigingskosten rekenen wij uw meer of minder gereden kilometers met u af, waarbij wij rekening houden met eerdere verrekeningen gedurende de looptijd van de overeenkomst.

 

Bekijk ook de algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden.

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten. Als een product van een leasemaatschappij het keurmerk heeft, dan kunt u er op vertrouwen dat u veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leaset. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. U kunt ervan uitgaan dat de deelnemers van het keurmerk helder en eerlijk zakendoen.  

Worden de leaseovereenkomst en eventuele betalingsachterstanden geregistreerd bij het BKR?

Bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan €250,00 en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. De kans is dus groot dat u al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ondanks dat Private Lease geen krediet is, zal ook een Private Lease product worden geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer u een overeenkomst afsluit bij Mazda Leasing.

 

Uw overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease). Vanuit stichting Keurmerk Private Lease is de hoogte van de registratie vastgesteld op 65% van de som van de leasetermijnen. 

 

Voorbeeld berekening:

Stel, uw maandtermijn bedraagt €200,00 per maand gedurende 36 maanden.

Het bedrag wat bij BKR geregistreerd wordt bedraagt in dit geval:

 

65% van €200,00                               = € 130,00

€130,00 x 36 maanden                      = € 4.680,-

 

Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Hier vind je alle veelgestelde vragen.

Informatie & contact

 

Voor alle vragen over Mazda Private Lease kun je terecht bij je Mazda dealer. Hieronder vind je een lijst met de algemene voorwaarden en overige informatie over Mazda Private Lease.

 

 

Op jouw leasecontract staat welke voorwaarden op van toepassing zijn. Mocht er een versie van toepassing zijn die niet hier is weergegeven kun je ten aller tijde een afschrift vragen aan Mazda Private Lease. 

 

Wil je contact opnemen met Mazda Leasing? Dat kan via: 

Mazda Leasing
Postbus 703
2130 AS Hoofddorp
Nederland
Telefoon +31 (0)20 658 3100
E-mail info@mazdaleasing.nl
www.mazdaleasing.nl

Mazda Private Lease wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door Mazda Leasing

 

* Mazda Private Lease aanbod: Mazda Private Lease aanbod wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door Mazda Leasing en is geldig zolang de voorraad strekt. Overige consumentenacties niet mogelijk i.c.m. het Private Lease aanbod. Genoemd maandbedrag is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden en 10.000 km/jaar incl. BTW; motorrijtuigenbelasting; kosten van reparatie en regulier onderhoud; premie voor een verzekering van aansprakelijkheid voor schade aan derden (Wettelijke Aansprakelijkheid of WA-verzekering); premie voor de Casco-verzekering voor dekking van eventuele schade aan het voertuig door aanrijding, diefstal en andere plotseling van buiten komende gebeurtenissen (cascoschade); premie ongevallen inzittenden verzekering; premie rechtsbijstand verzekering; kosten van pechhulp in binnen- en buitenland; kosten van vervangend vervoer in Nederland tijdens reparatie of onderhoud na 48 uur. Het tarief is exclusief brandstof, een mogelijke waarborgsom en metallic/mica lak. Meerprijs kilometers maximaal € 0,1459 en minderprijs kilometers minimaal € 0,0397, vraag de dealer naar het tarief voor jouw aanbieding. Tarieven zijn gebaseerd op 6 schadevrije jaren. De afgebeelde modellen kunnen afwijken van de daadwerkelijke specificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. 

 

** Heb je een Private Lease contract afgesloten tussen 1 februari 2016 en 31 december 2017 en vragen over je contract? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op met Alphera financial services via (070) 41 47 560 of csc@alpherafs.nl.