Mazda3

Mazda´s nieuwe concept cars zeer positief ontvangen

november 08, 2017
1103 keer gezien
seats

Tokyo Motor Show 2017: de plek waar Mazda onlangs drie wereldprimeurs had. Twee concept cars en de nieuwe SKYACTIV-X motor werden voor het eerst aan het publiek getoond. De Mazda Vision Coupé toont het design van de volgende generatie Mazda’s en de vormgeving van de toekomst. Het uitgangspunt blijft de Kodo designfilosofie maar dan eleganter en luxueuzer. De Mazda Kai Concept toont de visie van Mazda op de kortere termijn. Niet alleen het design is vooruitstrevend, maar dit concept is ook uitgerust met zijn nieuwe SKYACTIV-X SPCCI motor.  De SKYACTIV-X is de eerste benzinemotor ter wereld met compressieontsteking. Die zorgt ervoor dat de motor extra zuinig én krachtig is.

Femmefrontaal schreef over de KAI Concept:  ‘’Wat een strakke bak. Het scherpe lijnenspel van de auto en zijn brede body zijn echt om te smullen!’’ Dutchcowboys schreef over Mazda ‘’ Het is ook het automerk welke voor de tweede keer ons verrast met absoluut de mooiste (sport)auto en waar iedereen (niemand uitgesloten) van hoopt dat ze deze nu toch echt eens gaan produceren. We hebben het over de Mazda Vision Coupé met een ongekend fraai design.’’ Autoweek was het daarmee eens en versterkte dat met ‘’Want wauw, woorden schieten welhaast te kort bij het aanschouwen van de Vision Coupé.’’

Kortom: de pers was zeer te spreken over de primeurs op de Tokyo Motor Show. Wil je meer weten over het design en de technologieën van Mazda? lees hier dan meer over het KODO design en SKYACTIV Technology.

Blijf op de hoogte