Mazda CX-5

Mazda op de Autosalon van Genève 2018

maart 06, 2018
2130 keer gezien
seats

Mazda heeft tijdens de 88e Autosalon van Genève de Wereldpremière van de vernieuwde Mazda6 Sportbreak. De Sedan van dit model had zijn wereldprimeur al op de salon van Los Angels, vorig jaar november en staat nu in Genève als Europese primeur. De vernieuwingen die deze keer zijn doorgevoerd bij de Mazda6 zijn de meest omvangrijke tot nu toe. Het topmodel van Mazda maakt daarmee opnieuw een grote stap richting het premium-segment. Prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

Op de stand staan nog drie Europese premières: De Mazda Vision Coupé concept car, de Mazda Kai Concept en de SKYACTIV-X motor met compressie-ontsteking. Alle drie waren eerder te zien op de Tokyo Motor Show, vorig jaar oktober.


Op de Autosalon van Genève 2018 beleeft de nieuwe Mazda6 Sportbreak zijn wereldpremière en maakt de Sedan zijn Europese debuut. De vernieuwingen die deze keer zijn doorgevoerd bij de Mazda6 zijn de meest omvangrijke tot nu toe. Bijna elk detail van Mazda’s vlaggenschip is verbeterd. Zo is het exterieurdesign nog volwassener, eleganter en verfijnder geworden, terwijl de ingrijpende wijzigingen in het interieur onder meer nieuwe voorstoelen en een nieuwe achterbank omvatten. Mazda vormt met zijn nieuwe line-up en zeer uitgebreide standaarduitrusting een nieuwe benchmark in de markt. Vrijwel alle veiligheidsvoorzieningen, ultiem rijplezier en luxe zijn vanaf nu standaard bij Mazda en dit kan door de berijder op basis van persoonlijke voorkeuren zoals lederen bekleding, velgen e.d. zelfs nog worden uitgebreid. Nieuwe technologieën verbeteren de prestaties van alle SKYACTIV-motoren en de rijdynamiek is naar een nog hoger plan getild door een grotere torsiestijfheid, wijzigingen aan de besturing en de wielophanging, betere aerodynamische eigenschappen en minder NVH, vibraties, trillingen en schokken. Ook de veiligheid is verder verbeterd: de nieuwe Mazda6 biedt een nog groter aanbod aan rijassistentiesystemen met geavanceerde i-ACTIVSENSE veiligheidsfeatures, zoals Mazda Radar Cruise Control met Stop & Go en een head-up display met projectie op de voorruit (beide vanaf nu standaard op de Mazda6). Veel veiligheidssystemen zullen binnenkort overigens standaard worden bij Mazda, zoals LKA, BSM, TSR, HBC, AFS en SBS.

Speciale ‘Signature’ uitvoering in Nederland

Met de introductie van de vernieuwde Mazda6 komt er ook een speciale uitvoering op de markt met daarin alles wat dit nieuwe topmodel te bieden heeft. Het pakket omvat onder meer Nappa-leder op de stoelen, sierpanelen van echt Sen-hout en materialen met suède-afwerking. Hierin komen de keuzes van de designers het beste naar voren, de Signature is als het ware persoonlijk door hen samengesteld. Elk element, het Japanse Sen hout, de vorm van het aluminium, de suède afwerking, hebben een verhaal vanuit de designfilosofie van Mazda en werden samengebracht in deze Signature-uitvoering.

Blijf op de hoogte

Meest gelezen artikelen

Mazda CX-5 ‘Beste uit de Test’ bij onderzoek Consumentenbond

oktober 28, 2014 | 41645 keer gezien

De Mazda CX-5 is gekozen tot ‘Beste uit de Test’ i...

Nieuwe generatie benzinemotoren als alternatief voor diesels

maart 05, 2018 | 26685 keer gezien

De nieuwe generatie benzinemotoren, zoals deze afg...

Mazda maakt prijzen MX-5 ND en alle prijzen CX-3 benzine bekend

april 07, 2015 | 21397 keer gezien

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe...

Nieuwe prijslijsten voor 2016 Mazda in Nederland

december 29, 2015 | 20039 keer gezien

Mazda heeft de prijzen van zijn modellengamma in N...